Těstovinový salát z Asie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Celer - nať
  • 100 g Mandle
  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 20 g Petržel - nať
  • 30 g Cibulka jarní
  • 40 ml Olej koriandrový
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 163 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 240.8 mg
  • Vláknina 9544 mg
  • Vitamín A 9544 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny, podle návodu na sáčku je uvaříme. Potom je scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Okapané nudle dáme do vhodné misky, osolíme, pokapeme olejem a dobře promícháme.

  • 2

    Mrkev a cuketu omyjeme, očistíme, nastrouháme na nudličky. Mrkev povaříme ve vroucí vodě 5 minut, cuketu také 5 minut. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Petrželovou a celerovou nať opláchneme a drobně nasekáme.

  • 3

    Arašídovou pomazánku smícháme s sherry octem, sójovou omáčkou a olejem. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, kari kořením, přidáme koriandr, ještě jednou dobře promícháme.

  • 4

    Těstoviny, zeleninu a obě natě smícháme s připravenou zálivkou. Vmícháme na suché pánvi opražené mandle. Všechny suroviny důkladně promícháme a misku se salátem vložíme do lednice na 20 minut odležet.

  • 5

    Před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu