Roti s pikantní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Mouka polohrubá
  • 5 g Sůl
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Kmín římský
  • 5 g Kurkuma
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 80 ml Olej sezamový
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 994 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 230.2 mg
  • Draslík 725.5 mg
  • Vláknina 9747.5 mg
  • Vitamín A 9747.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly.

Komentáře k receptu