Šafránovo-rajčatová shakshuka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Feta
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 372.1 mg
  • Draslík 593.4 mg
  • Vláknina 4766.5 mg
  • Vitamín A 4766.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme.

  • 2

    Cherry rajčátka přepůlíme.

  • 3

    V hrnci rozpálí olej a opečeme na něm cibuli. Trvá to tak 5 minut.

  • 4

    Poté přidáme česnek, rajčata, protlak a všechno koření včetně pepře a soli. Dusíme 5 minut.

  • 5

    Poté vmícháme vodu.

  • 6

    Do směsi uděláme čtyři důlky, do kterých vyklepneme vejce a počkáme, až ztuhne. Trvá to 5 minut.

  • 7

    Podáváme posypané čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.

Komentáře k receptu