Wontonové těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 7.8 mg
  • Vláknina 1701 mg
  • Vitamín A 1701 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu se zašlehaným vejcem. Použijeme tolik vody, aby po zapracování vzniklo těsto jako na nudle.

  • 2

    Těsto přendáme na pomoučený vál, vytvoříme kouli a hněteme několik minut dohladka. V míse pod utěrkou necháme těsto asi 1 hodinu stát.

  • 3

    Potom těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Jeden položíme na pomoučený vál a tence jej vyválíme. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Po vyválení nakrájíme čtverečky asi 10x10cm nebo kolečka o průměru 10cm. Dáme je stranou, přikryjeme vlhkou utěrkou a připravujeme další wontonové těstoviny.

  • 4

    Hotové těstoviny skládáme na hromádky a každý wonton poprášíme trochu moukou - zabráníme slepení placek.

  • 5

    Pokud těstoviny nepoužijeme hned, zabalíme je do fólie a dáme do chladničky nebo je zmrazíme.

Komentáře k receptu