Zelenina z woku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Shiitake houby
  • 250 g Hrachové lusky
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sójové výhonky
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 672.7 mg
  • Vláknina 8065 mg
  • Vitamín A 8065 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na 30 minut do studené vody.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nasekáme. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Hrachové lusky očistíme a omyjeme.

  • 3

    Česnek, zeleninu a výhonky opékáme ve woku na oleji asi 3 minuty. Nakonec vmícháme sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu