Nudlová čínská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 125 g Bambusové výhonky konzervované
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 3 ks Shiitake houby
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.09 špetka Olej sezamový
  • 6 dl Vývar asijský
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1748.4 mg
  • Vláknina 25593 mg
  • Vitamín A 25593 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.

  • 2

    Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.

  • 3

    V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.

  • 4

    Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu