Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1714739898): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob | Receptarium.cz

Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřové maso libové
  • 115 g Bambusové výhonky konzervované
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Olej rostlinný
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Protlak rajčatový
  • 0.5 hrnek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 180.9 mg
  • Vláknina 2756 mg
  • Vitamín A 2756 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2214.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.

  • 4

    V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.

  • 5

    Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu