Šafránové ústřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Řeřicha
  • 1 g Šafrán
  • 500 g Ústřice
  • 20 g Kerblík
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pernod
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 698.2 mg
  • Vláknina 4637.5 mg
  • Vitamín A 4637.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.

  • 2

    Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.

Komentáře k receptu