Mongolské jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 235.9 mg
  • Vláknina 3956 mg
  • Vitamín A 3956 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 713.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.

  • 2

    Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,

  • 3

    zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.

  • 4

    Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.

  • 5

    Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.

Komentáře k receptu