Bamigoreng

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 200 g Garnát obecný
  • 350 g Zelí čínské
  • 250 g Nudle vaječné
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka Ketjap
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 197.4 mg
  • Draslík 756.8 mg
  • Vláknina 8064.5 mg
  • Vitamín A 8064.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.

  • 2

    Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.

Komentáře k receptu