Bamigoreng
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 200 g Garnát obecný
 - 350 g Zelí čínské
 - 250 g Nudle vaječné
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Omáčka Ketjap
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 197.4 mg
 - Draslík 756.8 mg
 - Vláknina 8064.5 mg
 - Vitamín A 8064.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.