Rýže s kaštany a houbami na česneku
Suroviny
- 14 g Cibule
- 360 g Rýže loupaná
- 6 g Sůl
- 5.5 g Česnek
- 37 g Žampiony čerstvé
- 10 g Oříšky piniové
- 60 g Kaštany jedlé
- 90 g Lepkavá rýže
- 30 g Fazole
- 25 g Ženšen
- 24 g Ginkgo
- 54 ml Omáčka sójová
- 600 ml Voda pitná
- 8 ml Olej sezamový
- 0.125 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 190 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 179 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 515.8 mg
- Vláknina 13602.6 mg
- Vitamín A 13602.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub. 
- 
                                2Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření. 
- 
                                3Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě 
- 
                                43 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut. 
- 
                                5Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou. 
- 
                                6Kořenící omáčka: 
- 
                                7Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        