Kimči z ředkví ve slaném nálevu - Nabak kimči
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 13 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 0 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109 mg
- Vláknina 1690.6 mg
- Vitamín A 1690.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené zelí zasypeme solí a po 5 minutách marinování přidáme k zelí i kousky ředkve. 
- 
                                2Po dalších 5 minutách takto naloženou zeleninu scedíme a slanou šťávu zachováme jako nálev k dalšímu použití. 
- 
                                3Řeřichu, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako zelí a ředkev. Do odložené slané šťávy z ředkve a zelí přidáme vodu a cukr a obarvíme ji na červeno tak, že v tomto nálevu promneme asi 10x bavlněný pytlíček, do kterého jsme dali mletou papriku. 
- 
                                4Piniové oříšky oloupeme tak, že z nich odřízneme vršky a promneme je v utěrce. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, dáme je do bavlněných pytlíčků. Pytlíčků si připravíme tolik, kolik máme sklenic. 
- 
                                5Zeleninu důkladně promícháme a naskládáme do připravených sklenic. Zeleninu ve sklenicích zalijeme slaným nálevem, ke směsi do sklenic přidáme připravené pytlíčky s kořením a necháme 30 minut uležet. Hotové ředkvové kimči podáváme jako přílohu k jídlům z masa a podáváme ho ozdobené řeřichou a piniovými oříšky, studené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        