Zeťova vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Šalotka
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 5 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 547.8 mg
  • Vláknina 8610 mg
  • Vitamín A 8610 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme ostrým nožem chilli papričky na malé kousky asi 5 mm velké. Jadérka vyhodíme. V pánvi Wok rozpálíme olej. Až bude olej žhavý, vhodíme do něj na pár vteřin chilli papriky, a pozor na připálení. Vyjmeme je z oleje děrovanou naběračkou a položíme na ubrousky.

  • 2

    Potom tam smažíme 3-4 minuty šalotku nakrájenou na tenké kroužky, až zezlátne. Opět ji vyjmeme děrovanou naběračkou a nechám odkapat na ubrousku. Do stejného oleje vložíme lžící uvařená vejce natvrdo jedno po druhém. Pozor na opaření olejem. Smažíme asi 10-15 minut, dokud každé vejce není zlatavé. Vyjmeme toutéž naběračkou a necháme odkapat.

  • 3

    Na středně prudkém ohni ohříváme v rendlíku rybí omáčku, tamarindové pyré a cukr, až se rozpustí.

  • 4

    Vajíčka rozkrojíme podélně na poloviny a položíme na talíř žloutkem nahoru. Zalijeme omáčkou a posypeme smaženými chilli papričkami a šalotkou.

Komentáře k receptu