Šátečky tung tong

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Vodní kaštany v nálevu
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kukuřice cukrová
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 18 plátek Těsto Wonton
  • 0.11 l Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 1628.8 mg
  • Vláknina 22684.8 mg
  • Vitamín A 22684.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme.

  • 2

    Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.

  • 3

    Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut.

  • 4

    Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu