Masamanské dušené hovězí kari s arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy burské pražené
  • 500 g Hovězí kližka
  • 5 g Kardamom
  • 100 ml Kokosová smetana
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.2 mg
  • Vláknina 16946 mg
  • Vitamín A 16946 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na kousky o rozměrech přibližně 2 - 3 cm. Kokosové mléko vlijeme do většího hrnce, pozvolna přivedeme k varu. Vložíme maso, částečně zakryjeme, na mírném ohni necháme vařit cca 40 minut do měkka.

  • 2

    Kokosovou smetanu vlijeme do pánve a 5 minut zahříváme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme masamanskou kari pastu a povaříme 2 - 3 minuty, až se pasta rozpustí. Poté přilijeme směs do hrnce k masu, důkladně promícháme. Pozvolna necháme ještě 3 - 4 minuty povařit, občas zamícháme.

  • 3

    Do hrnce přidáme rybí omáčku, cukr, tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody, kardamomové tobolky, skořici, na kostičky pokrájenou větší bramboru a plátky cibule. Dále dusíme 15 - 20 minut, dokud kousky brambory nezměknou. Nakonec přisypeme pražené ořechy, promícháme a ještě 5 minut povaříme.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned horkou podáváme.

Komentáře k receptu