Thajský nudlový salát s hovězím masem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 15 g Bazalka
  • 15 g Máta
  • 15 g Koriandr
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 2081.6 mg
  • Vitamín A 2081.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso potřeme olejem a ze všech stran osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi (z každé strany pečeme 4 minuty). Poté maso zabalíme do alobalu a necháme 10 min odpočívat.

  • 2

    Nudle uvaříme podle návodu.

  • 3

    Připravíme omáčku: prošleháme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr.

  • 4

    Nudle podáváme s masem nakrájeným na plátky, přelité omáčkou a posypané čerstvými bylinkami a proužkami chilli papričky.

Komentáře k receptu