Bábovka s lesním ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 126 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Maliny
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 350 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 10 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 30 ml Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 4963.8 mg
  • Vitamín A 4963.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.

  • 2

    Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.

  • 3

    Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.

  • 4

    Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.

  • 5

    Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.

  • 6

    Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.

  • 7

    Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu