Bábovka s čokoládovou drtí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 175 g Čokoláda na vaření
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1132 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 138 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 387.2 mg
  • Vláknina 13421.3 mg
  • Vitamín A 13421.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty.

  • 2

    Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut.

  • 3

    Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu