Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 60 g Mandle
  • 90 g Rozinky
  • 60 g Kandované ovoce
  • 20 g Cukr moučkový
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 109.6 mg
  • Vláknina 4649 mg
  • Vitamín A 4649 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 136.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou.

  • 2

    Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků.

  • 3

    Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené.

  • 4

    Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

  • 5

    Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou.

  • 6

    Bílková poleva [32368]:

  • 7

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře k receptu