Nejlepší banánová bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Banány
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 639.7 mg
  • Vláknina 9028 mg
  • Vitamín A 9028 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.

  • 3

    Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu