Nejlepší jogurtová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 180 g Mouka špaldová
  • 90 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Banány
  • 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 421.5 mg
  • Vláknina 4611.5 mg
  • Vitamín A 4611.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.

  • 2

    Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.

  • 3

    Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.

  • 4

    Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Před podáváním bábovku posypeme cukrem.

Komentáře k receptu