Prezidentská bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 300 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 253.6 mg
  • Draslík 364.9 mg
  • Vláknina 5616 mg
  • Vitamín A 5616 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou čokoládu, mleté ořechy a přilijeme smetanu. Vše promícháme a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Větší bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené těsto.

  • 3

    Bábovku pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme povrch bábovky přelít čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu