Rýže s krájenou omeletou
Suroviny
- 350 g Rýže jasmínová
- 7 g Sůl
- 250 g Shiitake houby
- 150 g Hrášek
- 100 g Bambusové výhonky konzervované
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Pažitka
- 80 ml Olej sezamový
- 40 ml Omáčka ústřicová
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Tamarindová šťáva
- 4 ks Vejce slepičí
- 5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1200 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 777.1 mg
- Vláknina 25690 mg
- Vitamín A 25690 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme, necháme okapat a v půl litru osolené vody vaříme 15 - 20 minut, přebytečnou tekutinu slijeme. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a houby nakrájené nadrobno restujeme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme mrkev pokrájenou na nudličky, okapaný hrášek, bambusové výhonky, 5 minut podusíme, wok odstavíme. Na ploché pánvi usmažíme omeletu z ušlehaných vajec se solí, necháme ji vychladnout a rozkrájíme na proužky. Zeleninu ve woku prohřejeme, smícháme s hotovou rýží, ochutíme omáčkami a šťávou. Rozdělíme na misky, ozdobíme proužky omelety a posypeme nasekanou pažitkou.