Kachna s kiwi a limetou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 130 g Mrkev kořen
  • 4 ks Kachní prsa
  • 2 ks Limetka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Kiwi
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 629 mg
  • Vláknina 7495.3 mg
  • Vitamín A 7495.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme.

  • 2

    Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé.

  • 3

    Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne.

  • 4

    Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme.

  • 5

    Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu