Sardinky na oleji a oreganu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 0.6 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Sardinka obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 29.2 mg
  • Vláknina 497.5 mg
  • Vitamín A 497.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky očistíme, odkrojíme hlavičky a osušíme utěrkou. Na hlubší pánvi ryby zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, přilijeme vodu, citronovou šťávu, ochutíme oreganem. Osolíme, opepříme a 20 minut povaříme. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu