Ananas s čokoládovou vinnou pěnou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 50 g Cukr krupice
  • 125 ml Víno červené
  • 1 ks Ananas
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 464 mg
  • Draslík 477.2 mg
  • Vláknina 2105 mg
  • Vitamín A 2105 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme nebo ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Vmícháme najemno nastrouhanou čokoládu a přilijeme dezertní víno.

  • 2

    Mísu dáme do horké vodní lázně a krém šleháme do zhoustnutí.

  • 3

    Ananas nakrájíme na plátky nebo kousky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme vinnou pěnou.

Komentáře k receptu