Mrkvový salát s medem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 106.1 mg
  • Vláknina 5128.5 mg
  • Vitamín A 5128.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev s jablky oloupeme, nakrájíme na malé nudličky a promícháme. Zakapeme medem a citronovou šťávou, posypeme spařenými rozinkami, pokapeme zakysanou smetanou a smícháme.

Komentáře k receptu

  • světluška
  • 03.09.2015 13:21:47

Osvěžující salát nejen jako příloha k hlavnímu jídlu. Dělám si i ke snídani. Velké plus má u mě tento recept za med místo cukru. Také jiné zpracování na nudličky, dává salátu jinou chuť

Odpovědět