Chobotničky v rajčatové omáčce

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Chobotnice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 1251.2 mg
  • Vláknina 2631.5 mg
  • Vitamín A 2631.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu.

  • 3

    Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu