Smetanová buchta s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 9

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1.2 šálek Mouka polohrubá
  • 1.2 šálek Cukr moučkový
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 69.6 mg
  • Vláknina 1404 mg
  • Vitamín A 1404 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 180°C. Plech na pečení vymažeme trochou oleje.

  • 2

    V míse smícháme mouku, cukr, sůl a máslo. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut dozlatova. Mezitím v míse smícháme vejce, moučkový cukr, citronovou kůru, smetanu a citronovou šťávu.

  • 3

    Touto směsí prolijeme upečené těsto a dáme opět péct.

  • 4

    Pečeme 40 minut. Před servírováním a krájením necháme důkladně vychladnout.

Komentáře k receptu