Medová kynutá buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 178.7 mg
 - Vláknina 5205.1 mg
 - Vitamín A 5205.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
 - 
                                2
V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
 - 
                                3
Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
 - 
                                4
Upečený moučník pocukrujeme.