Prošívaná buchta

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 199.2 mg
  • Vláknina 2165.7 mg
  • Vitamín A 2165.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

  • 3

    V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.

  • 4

    Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.

  • 5

    Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu