Tvarohové buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Tuk Hera jedlý
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 53.1 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 7425.6 mg
  • Vitamín A 7425.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosijeme mouku a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme a dáme vykynout do tepla kvásek.

  • 2

    Po vzejití přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko.

  • 3

    Vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout.

  • 4

    Připravíme nádivku - smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky.

  • 5

    Nádivka musí být vláčná, naředíme trochou mléka.

  • 6

    Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj placičky,které plníme tvarohem.

  • 7

    Zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a dáme do vymazaného pekáče v vyšším okrajem.

  • 8

    Pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu