Jemná buchta s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Třešně
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 149.9 mg
  • Vláknina 1375 mg
  • Vitamín A 1375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1048.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.

  • 3

    V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  • 4

    V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

  • 5

    Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu