Kaštanové buchtičky po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 25 g Droždí
  • 200 g Kaštanové pyré
  • 60 g Kakao
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Mandle
  • 60 g Sušenky Amaretti
  • 180 g Džem pomerančový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1400 kcal
  • Sacharidy 201 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 293.5 mg
  • Draslík 347 mg
  • Vláknina 16873 mg
  • Vitamín A 16873 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C, sušenky Amaretti nameleme, mandle nasekáme. Jedno vejce rozšleháme na potření pečiva před pečením.

  • 2

    Těsto: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme ho na teplém místě vzejít. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku a krystalový cukr. Do mouky s cukrem přidáme 3 vejce, změklé máslo a vzešlý kvásek. Suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme na vále, který jsme pomoučili asi 3 lžícemi hladké mouky, na plát. Z plátu těsta vykrájíme kruhy s průměrem 5 cm.

  • 3

    Všechny poloviny těchto kruhů vyplníme kaštanovou nádivkou a přehneme zbývající prázdné poloviny přes naplněné části kruhů.

  • 4

    Vzniklé buchtičky na okrajích dobře utěsníme, aby náplň nevypadla. Naplněné a utěsněné kousky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Při rovnání buchtiček na plech dbáme na to, aby kousky byly od sebe tak daleko, aby se nespekly - při pečení ještě nabudou. Vyrovnané moučníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě, předehřáté na 190 °C. Tyto italské buchtičky servírujeme jako horký moučník.

  • 5

    Kaštanová náplň:

  • 6

    Kaštanové pyré důkladně promícháme se sekanými mandlemi, pomerančovým džemem, kakaem, krystalovým cukrem a namletými sušenkami Amaretti.

Komentáře k receptu