Citronový hřbet s kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr třtinový
  • 350 g Samokypřicí mouka
  • 15 g Kmín celý
  • 30 g Citronová kůra
  • 30 g Kandovaná citronová kůra
  • 1 g Tuk
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 142.3 mg
  • Vláknina 3446.3 mg
  • Vitamín A 3446.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Vejce rozkvedláme a postupně zašleháváme do máslové směsi. Přisypeme mouku, opatrně zapracujeme do hmoty, přidáme kmín, mléko, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C cca 20 minut. Poté povrch těsta posypeme kandovanou citronovou kůrou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 40 minut.

  • 2

    Hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme jako moučník.

Komentáře k receptu