Mramorový věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 150 g Samokypřicí mouka
  • 25 g Kakao
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 25 g Tuk
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 76.3 mg
  • Vláknina 1735 mg
  • Vitamín A 1735 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Pomalu a postupně zašleháme do směsi mouku, až vznikne těsto, které rozdělíme do dvou misek. Do první přimícháme kakao a polovinu pomerančové šťávy, do druhé strouhanou pomerančovou kůru a zbytek šťávy. Obě těsta zvlášť promícháme. Kruhovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní obě těsta, jedno na druhé, protáhneme oběma těsty jehlu na grilování, čímž vytvoříme mramorový efekt, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut.

  • 2

    Věnec necháme chladnout ve formě.

Komentáře k receptu