Babiččiny buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 800 g Mouka polohrubá
  • 125 g Hera
  • 150 g Povidla švestková
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 115.8 mg
  • Vláknina 7556.3 mg
  • Vitamín A 7556.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka vsypeme cukr a rozdrobíme droždí. Když se začnou tvořit bublinky vmícháme trochu mouky a sůl.

  • 2

    Do vzešlého kvásku potom přidáme vejce a rozehřátou Heru, dosypeme zbylou mouku, zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.

  • 3

    Z těsta vykrajujeme lžící hrudky, které rozmáčkneme na placičku. Na každou placičku položíme lžičku povidel (nebo jiné náplně) a těsto dobře zabalíme.

  • 4

    Buchty rozložíme na plech s trochou oleje, ve kterém je obalíme. Urovnáme k sobě a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře k receptu