Tříbarevná buchta s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Hera
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rozinky
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 103.8 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme kakaové těsto: Heru vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme tolik vody, aby vzniklo nepříliš řídké těsto.

  • 2

    Kakaové těsto rozprostřeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Připravíme směs: Tvaroh vymícháme s vejci a cukrem dohladka a zlehka přimícháme rozinky. Směs rozprostřeme na těsto na plechu.

  • 4

    Nakonec připravíme světlé těsto: Cukr vyšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a tolik vody, aby vzniklo hustší těsto. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Světlé těsto naneseme na tvarohovou směs.

  • 5

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře k receptu