Tříbarevná buchta s tvarohem
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 200 g Hera
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 100 ml Voda pitná
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Rozinky
 - 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 102.2 mg
 - Draslík 103.8 mg
 - Vláknina 5100 mg
 - Vitamín A 5100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme kakaové těsto: Heru vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme tolik vody, aby vzniklo nepříliš řídké těsto.
 - 
                                2
Kakaové těsto rozprostřeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
 - 
                                3
Připravíme směs: Tvaroh vymícháme s vejci a cukrem dohladka a zlehka přimícháme rozinky. Směs rozprostřeme na těsto na plechu.
 - 
                                4
Nakonec připravíme světlé těsto: Cukr vyšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a tolik vody, aby vzniklo hustší těsto. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Světlé těsto naneseme na tvarohovou směs.
 - 
                                5
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.