Papoušková buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Hera
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 30 g Máslo
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 200 ml Poleva citronová
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 balení Pudinkový prášek - jahodový
  • 1 balení Pudinkový prášek - kakaový
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 59.4 mg
  • Vláknina 3109.3 mg
  • Vitamín A 3109.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek.

  • 3

    Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta.

  • 4

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 5

    Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu