Jablková buchta

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Jablka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 165.5 mg
  • Vláknina 5641.3 mg
  • Vitamín A 5641.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, skořici, mleté ořechy a rozinky. Nakonec vmícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 3

    Po upečení moučník přelijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu