Nadýchaný venec s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Maliny
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 9 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.5 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 246.8 mg
  • Vláknina 8746.7 mg
  • Vitamín A 8746.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 129.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.

  • 3

    V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.

  • 4

    Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.

  • 5

    Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.

Komentáře k receptu