Fantastické Fanta řezy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 700 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks Broskve
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Cukr skořicový
  • 0.5 ks prášku do pečiva
  • 3 ks Ztužovač šlehačky
  • 1 ks krém
  • 1 ks cukru
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 43.4 mg
  • Vláknina 244 mg
  • Vitamín A 244 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu podehřejeme na 180 C a hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrub. mouku.Vejce+cukr+van.cukr vyšlekáme do pěny.Dále zašleháme olej ,mouku,prášek do peč. a nakonec lehce fantu.Těsto začne okamžitě nabývat.Hotové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna upečeme. Broskve slijeme a necháme okapat .Okapané broskve pokrájíme na male kostičky. Do mísy dáme van.cukr a ztužovač , přilijeme smetanu ke šlehání a vše vyšleháme do tuhé šlehačky.Pak lehce vmícháme kysanou smentanu spolu s broskvemi.Vzniklý krém natřeme na vychladlý piškot posypeme skoř.cukrem a dáme ztuhnout do lednice.

Komentáře k receptu