Buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 40 g Cukr krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 42 g Droždí
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 30 ml Rum
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 324.5 mg
  • Draslík 189.1 mg
  • Vláknina 5390 mg
  • Vitamín A 5390 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 329.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout.

  • 3

    V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout.

  • 4

    V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

  • 5

    Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova

Komentáře k receptu