Buchta s karamelovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Cukr třtinový
  • 500 g Briošky máslové
  • 100 g Čokoládové kousky
  • 128 g Cukr moučka
  • 75 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.125 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 14 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 236.3 mg
  • Draslík 79.9 mg
  • Vláknina 2579.9 mg
  • Vitamín A 2579.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Briošky nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm.

  • 3

    Dvěma lžícemi másla vymažeme hlubokou pečící formu o velikosti přibližně 33x22 cm.

  • 4

    Do misky rozprostřeme nakrájené briošky a přelijeme je 8 lžícemi másla, které jsme rozpustili v mikrovlnné troubě.

  • 5

    Posypeme čokoládovými kousky a dobře promícháme. Směs nasypeme na pečící formu.

  • 6

    V jiné míse smícháme cukr, vejce, žloutky, 2 lžičky vanilkového extraktu a sůl a vyšleháme dohladka. Směsí přelijeme briošky. Necháme 30 minut odstát.

  • 7

    Pečeme asi hodinu dozlatova.

  • 8

    Mezitím si připravíme karamelovou polevu: Cukr smícháme se smetanou, máslem a špetkou soli a na velmi mírném plameni rozpouštíme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt (zbylou lžičku) a ještě minutu povaříme. Odstavíme.

  • 9

    Buchty podáváme přelité karamelovou polevou.

Komentáře k receptu