Dýňová buchta s čokoládovými kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 110 g Cukr třtinový
  • 227 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Čokoládové kousky
  • 150 g Dýňové pyré
  • 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.75 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 16.9 mg
  • Vláknina 1272.7 mg
  • Vitamín A 1272.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřeme na 180 °C.

  • 2

    Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.

  • 3

    Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.

  • 4

    Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.

  • 5

    Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.

  • 6

    Podáváme po vychlazení.

Komentáře k receptu