Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 13 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Physalis (mochyně)
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 370.1 mg
  • Vláknina 7610.5 mg
  • Vitamín A 7610.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min.

  • 4

    Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 5

    Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec.

  • 6

    Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu