Rozpeky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 500 g Švestky
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 192 mg
  • Vláknina 5130 mg
  • Vitamín A 5130 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z přísad připravíme kynuté těsto jako na koláče.

  • 2

    Potom z těsta rozválíme asi 1cm vysoký plát a rádýlkem jej nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme vypeckovanou švestku a zasypeme ji mletým mákem smíchaným s cukrem. Okraje přehneme a spojíme. Povrch pokapeme máslem.

  • 3

    Po vykynutí rozpeky urovnáme na pomaštěný plech a v troubě je upečeme.

Komentáře k receptu