Hovězí závitky s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Párky drůbeží lahůdkové
  • 0.5 ks Kedlubna
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 2202.8 mg
  • Vitamín A 2202.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, rozklepeme do šířky a mírně osolíme. Na každý plátek dáme kousek párku, stočíme do závitku a upevníme jehlami. Závitky opečeme nasucho po všech stranách, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme očištěnou, na nudličky krájenou zeleninu, do šťávy přidáme mouku rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec omáčku dochutíme kouskem másla a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu