Vepřový guláš s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 300 g Pórek
  • 600 g Brambory
  • 600 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.16 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 380 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 1700.1 mg
  • Vláknina 19353.8 mg
  • Vitamín A 19353.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut.

  • 2

    Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu