Steaky z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 0.5 šálek Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 1048.1 mg
  • Vláknina 10518.8 mg
  • Vitamín A 10518.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Steaky z tuňáka opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem. Opečeme z každé strany 5 minut. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Na témže tuku orestujeme připravenou cibuli s česnekem, přidáme okapaná, oloupaná rajčata a okapané kapary, zamícháme, osolíme, opepříme. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme ke směsi.

  • 3

    Steaky rozdělíme na talíře, obložíme směsí a podáváme.

Komentáře k receptu